Close

buitenstebinnen

woonhuis met bijgebouw in kattendijke

Het ontwerp voor deze vrijstaande woning is verwant aan het, voor het Zeeuwse landschap kenmerkende, ‘langhuis’ maar is alles behalve een kopie daarvan. 
Het ontwerp is eigentijds door de specifieke manier waarop de materialen worden toegepast en de details zijn uitgewerkt. De verticale houten delen, die geschaafd en zwart gebeitst zijn, refereren aan de zwarte gepotdekselde geveldelen van de traditionele Zeeuwse schuren. De eigentijdse toepassing van het riet op zowel de kap als de gevels zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de groene omgeving en het moderne interieur.
De gevels van de langgerekte volumes hebben aan de voorzijde een gesloten karakter en bieden daarmee de bewoners privacy. De gevels aan de tuinzijde zijn transparant en versterken de ervaring van het leven in het buitengebied.

PROJECTINFO:

Locatie: Kattendijke (gemeente Goes)
Programma: vrijstaand woonhuis met bijgebouw
Opdrachtgever: particulier
Architect: grassodenridder_architecten
Interieurarchitect: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: 370 m2 bvo
Ontwerp: 2012-2013
Realisatie: 2013-2014

Bouwkundig aannemer: Bouwbedrijf van de Linde, Goes

Fotografie: grassodenridder_architecten ©