Close

Dialysecentrum Velsen

Interieurontwerp dialysecentrum Kennemer Gasthuis in Velsen-Noord

in werkverband met EGM architecten

Het nieuwe dialysecentrum komt tegemoet aan de toenemende vraag naar dialysecapaciteit in Kennemerland. In dit nieuwe dialysecentrum heerst een ontspannen sfeer, er is afgerekend met het ziekenhuis-karakter. De mensen liggen niet meer ‘op zaal’, maar rondom een houten ‘boomerang’ waarin alle apparatuur weggewerkt is. De zachte kleuren en materialen maken het tot een soort huiskamer. Dat moet ook als je bedenkt dat sommige patiënten hier drie keer per week een dagdeel verblijven.

PROJECTINFO:

Locatie: Velsen-Noord
Programma: 12 dialyseplaatsen
Opdrachtgever: Kennemer Gasthuis
Oppervlakte project: 470 m2 bvo
Ontwerp: 2009
Realisatie: 2010

Fotografie: Evert van Reijswoud (EGM) ©