Close

Drukkerij Grasso Vught

Ontwerp voor een nieuwe gevel en winkelinterieur van Drukkerij Grasso

Vóór de verbouwing bestond er een sterke ruimtelijke scheiding tussen de werkvoorbereiding op de verdieping en de winkel plus werkvloer op de begane grond. In het uitgevoerde ontwerp is de werkvoorbereiding samen met het drukken op de offset-persen en de printers zichtbaar geworden voor de klanten en de voorbijgangers. Om dit te bereiken is de voorgevel maximaal transparant gemaakt. Daarmee is de winkel getransformeerd tot een etalage waarin nu ook de digitale opmaak en het afdrukken plaats vinden. De werkvloer ligt in het verlengde van de winkel en de winkel ligt op zijn beurt in het verlengde van de straat, niet alleen visueel maar ook functioneel. De verhoogde activiteit in de winkel en de grote openheid verlevendigen het straatbeeld.

PROJECTINFO:

Locatie: Marktveld 50, Vught
Programma: drukkerij
Opdrachtgever: drukkerij Grasso
Architect: grassodenridder_architecten
Interieurarchitect: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: 100 m2 bvo
Ontwerp: 2004
Realisatie: 2005

Fotografie: grassodenridder_architecten ©