Close

stadhuis waalwijk interieur

Interieurontwerp van het nieuwe stadhuis van Waalwijk

in werkverband met EGM architecten

Met een hoektoren en robuuste gevels van horizontale metselwerkbanden presenteert het stadhuis zich aan het snelle verkeer van de A59. Aan de stadzijde, in de richting van de Markt en het oude stadhuis van Kropholler, voert transparantie de boventoon en worden de inwoners uitgenodigd tot een bezoek aan de lichte centrale hal. Analoog aan de functie van de nabije Markt bevat de centrale hal alle publieke onderdelen waaronder de raadzaal en de balies. Ook de niet publieke functies zijn vanuit de hal direct zichtbaar; de flexibele werklandschappen, de bestuursvleugel, het vergadercentrum en het restaurant liggen allen rond de centrale hal.

PROJECTINFO:

Locatie: Taxandriaweg 5, Waalwijk
Programma: stadhuis met front-office, back-office, raadzaal, restaurant en vergadercentrum
Opdrachtgever: Complan / Gemeente Waalwijk
Oppervlakte project: 9000 m2 bvo
Ontwerp: 2006-2008
Realisatie: 2009-2010

Interieurbouwer: Gielissen Neos, Helmond

Fotografie: Evert van Reijswoud (EGM) ©