Close

Periscoopwoningen aan de Lek

Studie voor 6 woningen aan de Lek

Een periscoop (Grieks peri, „rondom” en skopéin, „kijken”) is een optisch instrument om vanuit een verborgen positie de omgeving op een hoger niveau te kunnen observeren. bron:Wikipedia
De kavels voor de woningen liggen aan weerszijde van de watertoren, tussen de oude en de nieuwe dijk. Om de woningen, over de dijk, uitzicht te geven op de Lek zijn de woonlagen opgetild boven het maaiveld. Het maaiveld loopt als een groene, continue deken onder de woningen door. Om deze continuïteit te waarborgen zal het overgrote deel van de grond in beheer van de VVE komen en zullen de kavels zonder ruimtescheidingen worden ingericht. De watertoren blijft hierdoor goed zichtbaar vanaf de weg en behoudt zijn autonome positie in het groen.

PROJECTINFO:

Locatie: Lekdijk, Nieuw Lekkerland
Programma: 6 woningen
Opdrachtgever: One-B
Architect: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: circa 200 m2 bvo per woning
Ontwerp: 2011

Impressies: grassodenridder_architecten ©