Close

Woonhuis Noordzijde Zoom

Ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van een woning in Bergen op Zoom

Deze aanbouw vormt enerzijds een contrast met het huis dat met riet bedekte is, maar is anderzijds naadloos versmolten met de originele woning. Van buitenaf is de eigentijds vormgegeven aanbouw duidelijk herkenbaar als toevoeging. Maar de houten latten zullen in de loop der tijd door het vergrijzen een gelijkenis gaan vertonen met het riet dat op dezelfde manier vergrijst . Van binnen vormen de keuken en de eetkamer van de uitbouw een ruimtelijke eenheid met de zitkamer en hal in de bestaande woning. De pui met zijn zwarte ranke profielen en twee dubbele deuren creëert een optimale visuele en fysieke verbinding met het terras en de tuin.

PROJECTINFO:

Locatie: Noordzijde Zoom, Bergen op Zoom
Programma: woning
Opdrachtgever: particulier
Architect: grassodenridder_architecten
Interieurarchitect: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: 200 m2 bvo
Ontwerp: 2014
Realisatie: 2015

Bouwkundig aannemer: Bouw Totaal, Halsteren
Interieurbouwer: Jibbe van der Linden, Bergen op Zoom

Fotografie: Stijnstijl fotografie ©