Close

woonhuis Straatweg

renovatie van een woning aan de straatweg in Rotterdam

De talrijke verbouwingen uit het verleden hebben niet voorkomen dat de woning bij aankoop door de nieuwe eigenaar qua indeling en bouwtechnisch aan een renovatie toe was. Doordat funderingsherstel noodzakelijk was, lag het voor de hand tegelijk de kelder fors te vergroten. Daarnaast zijn de keuken en de privé vertrekken opnieuw ingedeeld, afgewerkt en ingericht met maatwerk interieurelementen. De achtergevel is voorzien van grote openingen met ranke stalen kozijnen, zodat vanuit de slaapkamer en garderobe goed zicht is ontstaan op de Bergse Voorplas. De toegevoegde interieurelementen en afwerkingen hebben een eigentijdse vormgeving en sluiten door het luxe materiaalgebruik en zorgvuldige detaillering mooi aan bij de oude woning.

PROJECTINFO:

Locatie: Straatweg, Rotterdam
Programma: woning
Opdrachtgever: particulier
Architect: grassodenridder_architecten
Interieurarchitect: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: 300 m2 bvo
Ontwerp: 2014
Realisatie: 2014-2015

Bouwkundig aannemer: Aannemersbedrijf Batenburg, Bergschenhoek
Interieurbouwer: Verschuren interieurbouw, Eindhoven

Fotografie: grassodenridder_architecten ©