Close

Ricoh Europe SCM Interieur

Ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Ricoh Europe SCM

Om het budget efficiënt te benutten, is ervoor gekozen om ongebruikte vierkante meters op de mezzanine boven de loading-docks te gebruiken voor de uitbreiding van het aangrenzende kantoor. De nieuwe kantooromgeving op de mezzanine bevindt zich daarmee midden in de Supply Chain. Het bedrijfsrestaurant is eveneens op de mezzanine geplaatst, naar een centrale plek in het warehouse.

In het ontwerp is de buitengevel van het bestaande kantoor aan één zijde voorzien van verticale aluminium lamellen, met daarin het bedrijfslogo verwerkt. De uitbreiding aan de voorzijde van main-office alsook de nieuwe buitengevel van de mezzanine zijn opgetrokken uit metselwerk met bij de entree een gezichtsbepalende transparante glasgevel van tien meter hoog en zeventien meter breed. Daarnaast zijn de parkeervoorzieningen uitgebreid met 200 parkeerplaatsen.

PROJECTINFO:

Locatie: Blankenweg 22, Bergen op Zoom
Programma: kantooromgeving met bedrijfsrestaurant aan warehouse.
Opdrachtgever: Ricoh Europe SCM / Granite Reit
Architect: grassodenridder_architecten
Interieurarchitect: grassodenridder_architecten
Projectmanagement: grassodenridder_architecten
Oppervlakte project: 4500 m2 bvo office aan 60.000m2 bvo warehouse
Ontwerp: 2014-2015
Realisatie: 2015-2016

Bouwkundig aannemer: Aannemingsbedrijf Fraanje, ‘s-H. Arendskerke
Interieurbouwer: Verschuren interieurbouw, Eindhoven

Fotografie: Stijnstijl Fotografie, grassodenridder_architecten en EventPixels